06.06.2017

Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi’nden Anlamlı İftar

Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi tarafından geniş katılımlı iftar programı düzenlendi.

Bu Ramazanda, “Üzerinde Kardeşinin Hakkı Var, Bu Ramazan ve Her Zaman” sloganıyla birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma faaliyetlerini sürdüren Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi, “İyilik Sofrası” adıyla geniş katılımlı iftar programı düzenledi.

05.06.2017 Pazartesi günü Yakamoz Restauran’ta düzenlenen iftar programına; Rize Valisi Erdoğan Bektaş’la birlikte Rize protokolü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Suriyeli mülteciler, şehit aileleri, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne bağlı sevgi evlerinde kalan öğrenciler, engelliler ve ilimizde yükseköğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İl Müftümüz İsmail Yalçın, Türkiye Diyanet Vakfı’nın çalışmaları hakkında bilgi vererek içerisinde bulunduğumuz Ramazan ayının manevi havasını ve güzelliklerini paylaşmanın önemine vurgu yaptı. Müftü Yalçın, “Ramazan-ı Şerif, müminlerin dirilişinin başlangıç günlerindendir. Ramazan’da şeytanlar bağlanır, ancak Müslümanları hedef tahtasına oturtan şeytanlar bağlı değildir. Müslümanlar da bu tür organizasyonlarla kardeşlik duygularını geliştirmek ve birbirine sahip çıkmak maksadıyla bir araya geliyorlar. Şu anda burada bir arada bulunuşumuz da bunun bir göstergesidir. Katılımınızdan dolayı herkese teşekkür ediyor, önümüzdeki yıllarda da devlet-millet kaynaşması içerisinde aynı güzellikleri yaşamayı yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı’nın tanıtım sinevizyonu ve paylaşımla alakalı kamu spotlarının gösteriminin ardından emekli il müftüsü Haydar Sadıkoğlu’nun duasıyla program son buldu.

Yabancı uyruklu öğrencilerle sevgi evlerinde kalan öğrenciler, protokolle hatıra fotoğrafı çektirdi.