10.03.2017

Aile ve Dini Rehberlik Büromuzdan Kadınlara Yönelik Konferans

Aile ve Dini Rehberlik Büromuz tarafından, İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde kadınlara yönelik bir konferans gerçekleştirildi.

Konferans İl Müftü Yardımcısı Naci Çakmakçı’nın açılış ve selamlama konuşmasıyla başladı. Naci Çakmakçı, İl Müftülüğü bünyesinde yer alan Aile ve Dini Rehberlik Bürosu hakkında bilgi verip teşriflerinden dolayı katılımcılara teşekkür etti.

Değirmendere Kız Kur’an Kursu Öğreticisi Eda Dursun’un Kur’an tilavetinden sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Ülfet Görgülü tarafından “Kur’an ve Sünnet Örnekliğinde Kadın” konulu konferans sunuldu.

Kadınların katılımının yoğun olduğu, ilgi ve dikkatle dinlenen konferansta Ülfet Görgülü, Hz. Peygamber’in söylemlerinde kadını ve erkeği birleştiren, bütünleştiren, birbirini tamamlayan bir öğretinin mevcut olduğunu belirtti. Konuşmasının devamında Kur’an da ve Hadislerde geçen saliha hanım örneklerinden bahseden Ülfet Görgülü, Müslüman hanımların kendi kıymetlerini bilmeleri ve hayatlarında bu saliha hanımları örnek almaları gerektiğini ifade etti.

Program sonunda İl Vaizi ve Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü Ayşe Konak Ceyhan tarafından Görgülü’ye çiçek takdim edildi.