12.12.2016

Aile ve Dini Rehberlik Büromuzdan Kandil Programları

Mehmet Mataracı Kız Kur’an Kursu’nda Mevlit Kandili Programı

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, Peygamber Efendimizin doğumu münasebetiyle Mehmet Mataracı Kız Kur’an Kursu’nda Mevlit Kandili Programı tertip etti.

Programa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk evlerinde kalmakta olan çocuklar, Çocuk Evleri İl Koordinatörü Mücella Sadıkoğlu, Dağ Çocuk Evi sorumlusu Münire Pehlivan ve çocuk evlerinde görevli anneler katıldı.

Kur’an Kursunda yapılan iftarın ardından programa geçildi. Program İl Vaizi Ayşe Konak Ceyhan’ın Selamlama konuşması ile başladı. Akabinde Mehmet Mataracı Kız Kur’an Kursu Öğreticisi Keziban Kurk Kur’an tilavetinde bulundu. İl Vaizi Tuğba Kişmir, sahabenin Allah Rasulü’ne duyduğu sevgi ve muhabbeti anlatarak, peygamberi nasıl sevmemiz gerektiğine vurgu yaptı. Program Kur’an Kursu talebelerinin okuduğu ilahiler ve kısa surelerin sonunda İl Vaizi Öznur Hocaoğlu’nun yaptığı dua ile son buldu.

Devlet Hatun Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdunda Mevlit Kandili Programı

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, Mevlit Kandili münasebetiyle gençlerde Peygamber sevgisini arttırmak, Hz. Peygamber’in ahlakını anlatmak üzere Devlet Hatun Öğrenci yurdunda kandil programı düzenledi.

Program Uzman Kur’an Kursu Öğreticisi Vildan Kalkavan’ın Kur’an tilaveti ile başladı. Akabinde İl Vaizi Zeynep Selim, video sunum eşliğinde Hz. Peygamber’in şemailinden, hayatından ve ahlakından örnekler verdi, öğrencilere naatlar dinletti. Program Vildan Kalkavan’ın okuduğu ilahiler ve Zeynep Selim’in duasıyla son buldu.

Program sonunda kantinde gençlerle hasbıhal edildi.

Zehra Usta Eğitim Uygulama Okulu’na Kandil Ziyareti

Rize İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, “Gönüller Engelsiz Olsun” Projesi kapsamında Mevlit Kandili Münasebeti ile Zehra Usta Eğitim Uygulama Okulu’na kandil ziyaretinde bulundu.

Ziyarete Din Hizmetleri ve Eğitim Kısım Şefi Ahmet Hacıoğlu, Diyanet Vakfı Rize Şubesi Personeli Hasan İsmailoğlu, İl Vaizi Öznur Hocaoğlu, İl Vaizi Zeynep Selim, Rize Müftülüğü Engelli Koordinatörü Müzeyyen Kopuz katıldı.

Öncelikle Okul Müdürü Sadık Cengiz Zehra Usta Eğitim ve Uygulama Okulu hakkında ziyaretçileri bilgilendirdi, sonra sınıflar gezilip çocuklara Muhammed yazılı magnetler dağıtıldı. Çocuklar Hz. Peygamberin adının yazılı olduğu süsleri öpüp başlarına koydular, ziyaretçilere bildikleri dualardan okudular. Bazı çocuklar davul çalıp mehter marşı söylediler.

Ziyaretçilere Müzik öğretmeni tarafından sadece İstanbul’da ve Rize’de örneği bulunan terapi odası gezdirildi ve ney dinletisi sunuldu.

Ziyaretin sonunda İl Vaizi Zeynep Selim engelli çocukların annelerine Mevlit Kandili duası yaptı.

Ziyaret İl Müftülüğü ile ortak projelerde yeniden görüşmek temennisi ile son buldu.