05.08.2016

Bayan Din Görevlilerimizin Tertip Ettiği Hatim Programları Devam Ediyor

Rize İl Müftülüğü bayan din görevlilerinin Aile ve Dini Rehberlik Bürosu koordinatörlüğünde tertip ettiği Şehitlerimize hatim, Vatanımızın birlik ve beraberliği için dua programı halkımızın yoğun ilgisiyle devam ediyor.

04.08.2016 Perşembe günü öğle namazını müteakip Dalyan Camii’nde icra edilen programda Uzman Kur’an Kursu Öğreticisi Vildan Kalkavan Aşr-ı Şerif tilavet etti. İl Vaizi Ayşe Konak Ceyhan yaptığı sohbetinde Bedir, Hendek ve Çanakkale Savaşı’ndan örnekler vererek Allah’ın Müslümanlara gönderdiği manevi yardımlardan bahsetti.

Program Kur’an Kursu Öğreticisi Ayşe Aksu’un Yasin-i Şerif, Naile Kazanbaş’ın Mülk Suresi, Hamide Çelik’in Nebe Suresi’ni tilavet etmeleriyle devam etti. Akabinde Kur’an Kursu öğreticisi Şefaat Araboğlu Tesbih Namazının nasıl kılınacağını anlattı ve Tesbih Namazı kılındı.

Program Niğmet Çalışkan’ın Şehitlerimizin aziz ruhlarına ve vatanımızın birlikteliğine yönelik yaptığı Hatim Duası ile son buldu.

Not: Hatim Programlarımız Ağustos ayı boyunca Dalyan Camii’nde her Perşembe icra edilecektir. Tüm hanım kardeşlerimiz davetlidir.