22.07.2016

Rize İl Müftülüğü Bayan Din Görevlilerinden Şehitlerimize İthafen Hatim Programı

Rize İl Müftülüğü bayan din görevlileri tarafından 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan halkımız için Dalyan Camii’nde hatim programı gerçekleştirildi.

Programda İl Vaizi Tuğba Kişmir, “Gün etnik kökene, mezhebe ya da meşrebe bakmaksızın bir olma günüdür. Bu aziz millet, bu devlet, bu Cumhuriyet mazlumların ve masumların umududur” diyerek halkı birlikteliğe davet etti.

Programda Kur’an Kursu Hocalarından Hamide Çelik Yasin-i Şerifi, Nahile Kazanbaş Mülk Suresini, Emine Kara Nebe Suresini, Nezire Çörek Fetih Suresini, Mücahide Kutlu ve Cemile Kantar kısa sureleri okudu. Akabinde ülkemizin birliği ve bütünlüğünün bozulmaması, bu güzel ülkede ezanların susmaması, şanlı bayrağımızın ilelebet dalgalanması dualarıyla Hacet Namazı kılındı.

Program Kur’an Kursu Hocası Şefaat Araboğlu’nun yaptığı hatim duası ile son buldu.