21.07.2016

Şehitlerimiz İçin Kuran Okunması

Ülkemizin birliği, bütünlüğü, istiklal ve istikbali, milletimizin huzur ve güvenliği uğruna canlarını feda ederek şehadet mertebesine erişen aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anmak en başta gelen vazifemizdir.

Bu itibarla 22.07.2016 Cuma günü Cuma namazı öncesi, ülkemizdeki bütün camilerde şehitlerimiz için özel bir program düzenlenmesinin anlamlı olacağı düşünülmektedir. Söz konusu program kapsamında;

1-Namazdan önce Yasin-i şerif ve aşr-ı şeriflerle birlikte Fil suresinden itibaren namaz sureleri okunacak, sureler arasında cemaatin iştiraki sağlanarak tekbirler getirilecek ve program sonunda dua yapılacaktır.

2- İl/ilçe merkez camilerinde namaz kıldırma ve hutbe okuma vazifeleri il/ilçe müftüleri veya vekilleri tarafından yerine getirilecektir.