18.05.2016

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’ndan Seminer

Rize İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, Aile Haftası münasebetiyle Eski Müftülük Sitesi Konferans Salonu’nda 18.05.2016 tarihinde “Mahremiyet Bağlamında Sosyal Medya ve Aile” temalı seminerler verdi.

Seminerde ilk söz alan İl Vaizi Tuğba Kişmir, “Evlenme Programlarının Geleneksel Aile Yapısına Etkisi” konulu bir sunum yaptı. Sunumunda reyting kaygısıyla hazırlanan bu tür programların geleneksel evlilik ritüellerini ortadan kaldırdığına değinen Kişmir, “yuva kurma” kisvesi altında evlilik bilincinin bozulduğunu ifade etti.

Seminerde söz alan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü  Psikoloğu Zeynep Kargın Güner “Sağlıklı İnternet Kullanımı ve Ebeveyne Düşen Görevler” konusundan söz etti. Günümüzde internet üzerinden çocuklara yönelik pek çok tuzağa dikkat çeken Güner, ebeveynlerin çocuklarını siber şiddetten nasıl koruyacakları hakkında bilgi verdi.

Seminerin sonunda seyircilerden gelen sorular cevaplandırıldı.