05.10.2018

Rize Müsiad: Din Görevlilerimizin Yanındayız

2018 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Rize İl Müftülüğü tarafından konferans, tv programları, Kur’an ziyafeti, gençlik buluşmaları, ziyaretler, Üniversite öğrencilerine yönelik etkinliklerle devam ediyor.

Rize Müsiad Şube Başkanı Recep Taylan ve yönetim kurulu üyeleri İl Müftüsü İsmail Yalçın’ı makamında ziyaret ederek Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik ettiler.

Müsiad Rize Şube Başkanı Taylan, “Bu yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın ana teması olan ‘Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler’ konusu bizim için çok şeyler ifade etmektedir. Doğduğumuz andan itibaren, nişanımıza, düğünümüze, cenazemize, meşru olan her davetimize hatta ölümümüzün ardından yıllar sonra da olsa ruhumuza ithafen okunan bir Kur’an, yapılan bir dua da din gönüllüsü kardeşlerimiz yanımızdadır. Bizler de Müsiad Rize Şubesi olarak her daim yanımızda olan din görevlilerimizin yanındayız. Bu vesile ile bu anlamlı haftada değerli İl Müftümüzü ziyaret ederek haftayı kutlamak istedik. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da İl Müftülüğümüzün bütün faaliyetlerinde desteklerimizin devam edeceğini belirtmek isterim” şeklinde konuştu.

İl Müftüsü İsmail Yalçın, “asırlar boyunca mihrapları imamsız, minberleri hatipsiz, minareleri ezansız bırakmayan din görevlilerimiz sadece ezan okumak ve namaz kıldırmakla kalmayıp insanların dertleriyle dertlenen, sevinçleriyle sevinen toplumda din ve sosyal hizmet gönüllüleri olarak çalışan model alınan kimselerdir. Hiçbir ayırım gözetmeden toplumun bütün kesimlerine din hizmeti ulaştırma gayret ve heyecanı taşıyan muhabbet, kardeşlik, birlik ve dirlik aşılayan örnek şahsiyetlerdir” dedi.

Bu anlamlı haftada ziyaretlerinden duyduğu memnuniyetini ifade eden İl Müftüsü Yalçın, Müsiad Rize Şube Yönetimine teşekkür ederek kendilerine Kur’an-ı Kerim hediye etti.