29.09.2018

Rize’de Diyanet Yayınları Tanıtım Toplantısı Düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığı dini yayınlar tanıtım toplantıları ülke genelinde devam ederken ilimizde de bir toplantı gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığının yayın hizmetlerinin gelişerek ve yenilenerek devam etmesinde, toplumun tüm kesimlerine ulaştırılmasında, tanıtılmasında ve yaygınlaştırılmasında taşra teşkilatlarının önemli bir rol üstlenmesi gerçeğinden hareketle Türkiye genelinde il ve ilçe müftülükleriyle karşılıklı istişare ve tanıtım toplantıları düzenleniyor.

Bu kapsamda ilimizde 28.09.2018 Cuma günü Diyanet yayınları tanıtım toplantısı düzenlendi.

Müftülüğümüz tarafından organize edilen toplantıya katılan Basılı Yayınlar Daire Başkanlığı Diyanet İşleri Uzmanı Abdurrahman Akbaş, Diyanet’in basılı ve süreli yayınları ile Diyanet TV ve Diyanet Radyoları hakkında yapılan yeni çalışmalarla ilgili müftü, vaiz, din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticilerine bilgi verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığının yazılı, sesli ve görsel yayınları hakkında açıklamalarda bulunan Akbaş, Diyanet Tv’nin toplumun bütün kesimlerini kucaklayan programlar yaptığını, Diyanet Radyo, Diyanet Kur’an Radyo ve Risalet Radyo olarak da radyo yayınlarını sürdürdüklerini belirterek görevlilerden Diyanet TV ve Diyanet yayınlarını halka tanıtmalarını istedi.

Diyanet Aylık Dergi, Diyanet Çocuk Dergisi ve Diyanet Aile dergisinin iyi takip edilmesini tavsiye eden Akbaş, görevlilerden Diyanet’in süreli yayınlarını almalarını ve okumalarını, ayrıca halka ulaştırmak için abone seferberliği başlatmalarını istedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bugüne kadar yayınlanan toplam 1510 eser bulunduğunu belirten Akbaş, "Hadislerle İslam Külliyatı"ndan sonra 2019 yılında "Konulu Kur’an Tefsiri"nin de tamamlanarak basımının yapılacağı bilgisini verdi.

Toplantıya katılanların dini yayınlarla ilgili dilek ve temennileriyle program tamamlandı.