17.08.2018

Yaz Kur’an Kursları Sona Erdi

Tüm yurt genelinde olduğu gibi İlimiz ve İlçelerinde okulların tatile girmesiyle başlayan Yaz Kur’an Kursları sona erdi.

25 Haziran'da başlayan ve iki ay devam eden eğitimler neticesinde Yaz Kur’an kurslarına katılan binlerce öğrenci, kursu bitirmenin sevincini belge ve hediye alarak yaşadılar.

İl Müftü Vekilimiz Naci Çakmakçı Yaz Kur'an kurslarıyla ilgili yaptığı açıklamada; 25 Haziran'da başlayan Yaz Kur'an kurslarının 17 Ağustos'ta sona erdiğini bildirerek, ilimiz genelinde bu kurslara katılan yaklaşık 16.872 öğrenciye 1002 öğretici tarafından eğitim verildiğini ifade etti.

Çakmakçı, "Camide Çocuk Sesi Vatanımın Neşesi" sloganıyla başlatılan Yaz Kur’an Kurslarında 2 ay boyunca öğrencilere Kur'an-ı Kerim ve dini bilgilerin yanında çeşitli etkinliklere katılma fırsatı verildiğini, tatil havasında geçen kurslara sıkılmadan katılımların sağlandığını ve bu sayede arkadaşlıkların ve dostlukların pekiştirildiğini dile getirdi.

Çakmakçı, bilgili ve ahlaklı bir nesle kavuşmanın yolunun bu kurslarımızda öğrenilen sağlam ve kaliteli bilgilerle mümkün olacağını ifade ederek fedakârca çalışan din görevlilerine ve çocukların din eğitimlerini en verimli bir şekilde almaları hususunda çaba gösteren anne-babalara teşekkür ederek, öğrenilen bilgilerin unutulmaması konusunda öğrenci ve velilere uyarıda bulundu.