12.08.2018

Balı ve Suyuyla Meşhur Anzer Yaylasında Kur’an Ziyafeti

2018 yılı yayla Kur’an ziyafeti programlarının dördüncüsü balı ve suyuyla meşhur, endemik çiçek türlerinin güzelleştirdiği doğasıyla, bulunduğu coğrafyanın en önemli parçalarından biri, şüheda diyarı Anzer (Ballıköy) yaylasında gerçekleştirildi.

İkizdere Müftüsü Hikmet Bektaş açış konuşmasında tüm katılanlara hoş geldin derken organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

İl Müftü Vekilimiz Naci Çakmakçı ise konuşmasında “1.Dünya savaşı, Çanakkale savaşları ve Sarıkamış harekâtında şehit düşen Anzerlilerin sayılarının oldukça fazla olduğunu ifade ederek onlar sayesinde bugün bu topraklarda rahatça bu ziyafetleri gerçekleştirebiliyoruz” dedi.  Çakmakçı konuşmasına şöyle devam etti: “Bugün görüyoruz dünyanın çeşitli yerlerinde iç ve dış düşmanlarımız ülkemize her taraftan saldırıyor. Tarihimize baktığımız zaman onlar hiçbir zaman başarılı olamadılar. Çünkü Yüce Rabbimiz Âl-i İmrân Sûresi 54. ayette müjdeyi veriyor. Mealen “Onlar tuzak kurdular. Allah da tuzak kurdu. Allah, tuzak kuranların en hayırlısıdır.” Bizler yakın tarihte bu necip milletin gücünü tüm dünyaya gösterdik. 15 Temmuz’da bedenlerini tanklara siper eden bu millet, malını mülkünü bu vatan uğrunda gözünü hiç kırpmadan feda etmeye hazırdır. Anadolu’nun ve Rumeli’nin her tarafından, Şam’dan, Beyrut’tan, Bağdat’tan, Üsgüp’ten, Kosova’dan gelip Çanakkale’de omuz omuza savaşıp şehit düşen yiğitlerimizin bize öğrettiği kardeşliği, birliği, beraberliği yeniden tesis etmeliyiz. Bunu gerçekleştirdiğimiz taktirde ne iç düşmanlar ne de dış düşmanlar bize asla zarar veremeyecektir.”

İl ve ilçe müftülüklerimizde görevli din görevlilerimiz tarafından 2240 rakımlı tepede icra edilen Kur’an ziyafeti programına yöre halkı ve yayla sakinleri oldukça ilgi gösterdi.

Köy Muhtarı Remzi Güzel de katılımcıları selamlarken köy adına yemek ikramında bulundu.

İl Müftü Yardımcımız Abdullah Köseoğlu’nun duasıyla program son buldu.