11.08.2018

Turistlerin Uğrak Yeri Ayder Yaylasında Kur’an Ziyafeti

Rize Müftülüğü tarafından yaylalarda gerçekleştirilen Kur’an Ziyafeti programlarının üçüncüsü, turistlerin uğrak yeri, temiz havası ve suyuyla meşhur, Karadeniz’in cazibe merkezi 1350 metre yükseklikteki Ayder yaylasında icra edildi.

Ayder Doruk Restaurant’ta gerçekleştirilen program, Fındıklı İlçe Müftüsü Çamlıhemşin Müftü Vekili Şükrü Şahin Dügencili’nin açış konuşmasıyla başladı. Müftü Dügencili, “Yaylalarımızda Kur’an Ziyafeti” programlarının Çamlıhemşin Müftülüğü uhdesindeki ayağını icra etmek üzere Ayder yaylasındayız. Böylesine kamuya açık bir ortamda birçok turistin uğrak yeri olan bir mekânda avazımız çıktığı kadar Kur’an okuma imkanını bizlere bahşeden Rabbimize şükürler olsun. Kur’an-ı Kerim’in camilere hapsedildiği, O’nu okumak isteyenlerin toplumdan tecrit edildiği günlerden bugüne gelmiş olmak, ifade etmeye çalıştığımız şükrü ebetteki gerektiriyor” ifadeleriyle katılımcılara ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

İl Müftü Vekilimiz Naci Çakmakçı ise konuşmasında, “Alemi İslam’ın her köşesini işgale yeltenen zalim ve zorba güçlerin karşısında, mazlumun yanında duran necip milletimiz geçmişte olduğu gibi bugün de dünya Müslümanlarının ümidi olmaya devam ediyor. Görüyoruz ki küfür tek millet. Yapabilecekleri ne varsa yapmaya çalışıyorlar ama bugüne kadar hiçbirini başaramadılar ve başaramayacaklar. Yüce Rabbimiz Enfal suresi 60. ayette cihat için atlar hazırlayın diye buyuruyor. Bugünün şartlarında bu necip milletimiz tankıyla, tüfeğiyle, uçağıyla her şeyiyle hazırlık yapıyor. Küfür tabi ki rahatsız olacak. Bizler her alanda güçlüyüz. Al-i İmran Suresi 54. ayette ‘Onlar tuzak kurdular. Allah da tuzak kurdu. Allah, tuzak kuranların en hayırlısıdır’ buyurduğu gibi ne kadar çırpınırsa çırpınsınlar zafer İslam’ın olacaktır” dedi. Çakmakçı, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Girmeden tefrika bir millete düşman giremez, toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez” sözünü hatırlatarak Allah’a şükürler olsun ki biriz, beraberiz, güçlüyüz ve böyle olmaya da devam edeceğiz, ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Programda din görevlilerimizin okuduğu Kur’an-ı Kerim, ilahi ve kasidelerle davetlilere eşsiz bir ziyafet yaşatıldı.

İl Müftü Yardımcımız Abdullah Köseoğlu’nun duasıyla son bulan programda vatandaşlara İlçe Müftülüğü tarafından ikramda bulunuldu.