31.07.2018

Rize’de “15 Temmuz ve Din Güvenliğimiz” Konulu Konferans Verildi

15 Temmuz Ruhu’nun geleceğimiz olan çocuklarımız ve milletimiz nezdinde ortak bir bilince dönüştürülmesi ve 15 Temmuz 2016 günü milletçe verdiğimiz mücadelenin yıl dönümünde düzenlenen etkinlikler çerçevesinde Müftülüğümüz tarafından konferans tertip edildi.

30 Temmuz 2018 Pazartesi günü İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Kumaş tarafından “15 Temmuz ve Din Güvenliğimiz” konulu konferans verildi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda İl Müftü Vekilimiz Naci Çakmakçı açılış konuşması gerçekleştirdi.

“15 Temmuz” konulu sinevizyon gösteriminin ardından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Kumaş, “15 Temmuz ve Din Güvenliğimiz” konulu konferans verdi.

Kumaş konferansında; din konusunda ortaya çıkan yanlış yargı ve yaklaşımların toplumda birtakım problemlerin ortaya çıkmasına sebebiyet vermesi, din güvenliği anlamında dinin korunması, sahih din anlayışının önemi ve zayıf din anlayışının tehlikelerine değinerek İslam dünyasında Haşhaşiler olarak bilinen Hasan Sabbah ve Amerika’daki Jimmy Jhons hareketlerinin insanları mağdur etmedeki yöntemlerinin aynı olduğunu ifade etti.

15 Temmuz’da da, Haşhaşi örneğinde olduğu gibi yine din sömürüsü yapılarak dindar kesimin mağdur edildiğini ifade eden Kumaş, Fetö terör örgütü tarafından hiçbir sorgu yapılmadan masum insanların üzerine bombalar yağdırıldığını söyledi.

Dinin doğru yerlerden öğrenilmesinin önemine de değinen Kumaş, Fetö’nün en başarısız olduğu alanın İmam Hatip, İlahiyatlar ve Diyanet olduğuna dikkat çekti.

Kumaş, “mezheplerin 1400 yıllık tecrübesini merkeze koymak suretiyle itidal yolu takip ederseniz sıkıntı yaşamazsınız” ifadeleriyle sözlerinin tamamladı.