22.06.2018

Yaz Kur’an Kursları 25 Haziran’da Başlıyor

Okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaz tatili boyunca Kur’an, siyer, ibadet, ahlak ve dini bilgilerin verileceği Yaz Kur’an Kursları, 25 Haziran’da başlıyor.

“Camide Çocuk Sesi, Vatanımın Neşesi” sloganıyla başlayacak kurslara her yaştan öğrencinin katılması bekleniyor.

Yaz Kur’an kursları 25 Haziran 2018 Pazartesi günü eğitim öğretime başlayacak, 4’er hafta süreyle 2 dönem halinde 17 Ağustos 2018 Cuma günü sona erecektir.

Yaz Kur’an kurslarında eğitim-öğretim hizmetleri; sevgi, hoşgörü ve gönüllülük esasına dayalı olarak yürütülecek, vatan sevgisi ve birlik beraberlik konularına ağırlık verilecektir. Kurs programı boyunca öğrencilere değerli oldukları hissettirilecek, güler yüz, şefkat ve anlayış gösterilecektir. Kursta bulunmalarının önemi ve amacı kendilerine anlatılacaktır.

Konuyla ilgili İl Müftümüz İsmail Yalçın, Yaz Kur’an Kurslarına kayıt yaptırmanın önündeki yaş engelinin kalkmasıyla birlikte her yıl 3 milyonu aşkın çocuğun Yaz Kur’an Kurslarında Temel Dini Bilgiler ile birlikte Kur'an-ı Kerim’i öğrenme imkânına kavuştuğunu belirterek toplumumuzun büyük bir kesiminin dini bilgileri okul sonrası Yaz Kur’an Kurslarında aldığını ve bu bilgilerle dini hayatını şekillendirdiğini ifade etti.

Müftü Yalçın, Yaz Kuran Kurslarının örgün eğitime de faydası olduğunu dile getirerek, yaz kurslarına katılan çocukların kış döneminde devam ettikleri okullarında özellikle Kur’an-ı Kerim ve Din derslerinde daha başarılı olduğunu ve ciddi manada destekleyici etki gösterdiğini ifade etti.

Daha önce kur sisteminin uygulandığı Yaz Kur’an Kurslarında bu sene kur sisteminin kaldırıldığını ve dönem uygulamasına geçildiğini bildiren Müftü Yalçın, iki dönem halinde uygulanacak program çerçevesinde yaz tatili için şehir değiştirmek durumunda kalan öğrencilerin gittikleri yerde kayıt yaptırabileceği hatırlatmasında bulundu.

Müftü Yalçın, Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından Elif-Ba kitabı ve Kur’an-ı Kerim’in yanında Dinimi Öğreniyorum ve Etkinlik Kitabı isimli iki yeni kitabın tüm öğrencilere ücretsiz dağıtılacağını ifade ederek yaz kurslarından faydalanmak isteyenlerin en yakın Cami ya da Kur’an kursuna başvuruda bulunmaları gerektiğini söyledi.