14.06.2018

İl Müftümüz İsmail Yalçın’ın Ramazan Bayramı Mesajı

Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif'i geride bırakmanın hüznünü, onu hakkıyla eda edebilmenin onurunu, bayrama ulaşmış olmanın da sevincini yaşıyoruz.

Bizler, kulluk vazifemizi yerine getirmenin gururuyla bayramımızı kutluyoruz. Ramazan ayı bittiği için değil, günahlarımızın affolunduğu ümidiyle ve büyük sevaba nail olduğumuz düşüncesiyle bayram yapıyoruz.

Bir ay boyunca iyilik, ibadet ve tefekkürle kendini her yönüyle eğiten müminlere Ramazan-ı Şerif’in en güzel armağanıdır bayram.

Bayramları anlamlı kılan, can taşıyan her varlığın bu iyilik ve güzellik ikliminden en güzel şekilde istifade etmesidir.

Bayramları fırsat bilip kin ve düşmanlıklarımızı bir kenara atmalı, şeytanın tahrik ettiği hisleri ve düşünceleri yenmeli, kalbi kırık olanların gönlünü almalı ve küsleri barıştırmalıyız.

Bayramda anne-babalarımızı, aile büyüklerimizi, akraba ve komşularımızı ziyaret ederek onların gönlünü alalım. Bayram yapamayanların bayramı olmaya çalışalım. Sevgi ve merhamete muhtaç; yetim, öksüz, garip, hasta, yaşlı ve kimsesizlerin sevinci olalım. Çocuklarımızı da bayramın coşkusuyla buluşturarak onların zihinlerinde güzel hatıralar oluşturalım. Ramazan’da elde ettiğimiz kazanımları ve güzellikleri bayram sonrasına da taşıyarak rahmet ve bereket iklimini yaşamaya devam edelim.

Bizler doyasıya bayramları yaşarken; İslam coğrafyasında henüz bayramların ulaşmadığı, matemle, kan ve gözyaşıyla bu günleri karşılayan kalbi kırık anaları,  mahzun kederli babaları, yetim kalmış çocukları unutmayalım. Esenliğe kavuşmaları, huzur ve mutluluğu yakalamaları için Rabbimize dua ve niyazda bulunalım.

Bu hissiyatla bayramınızı tebrik ediyor, bayramın barış, mutluluk ve huzura vesile olması temennisi ile sağlık ve afiyet içinde nice bayramlara erişmenizi diliyorum.

İsmail YALÇIN
İl Müftüsü