07.06.2018

İşitme Engellilere Yönelik Umre Ödüllü Yarışma Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığımız, işitme engelli vatandaşlarımızın dini bilgilerini artırmak ve Kur’an-ı Kerim okumalarını teşvik etmek amacıyla geçtiğimiz yıl İşitme Engellilere yönelik ülke çapında Umre ödüllü dini bilgiler yarışması düzenlemiş ve her ilden birinci olan işitme engelli bir kardeşimizi ücretsiz olarak umreye göndermişti.

Başkanlığımız bu faaliyetlerine devam ederken sivil toplum kuruluşlarından da destek görmektedir. Bu bağlamda Kayseri il Müftülüğü koordinesi ile Kayseri ilinde Faaliyet gösteren İslam’ı Anlatan Eller Derneği’nin işitme engellilere yönelik “Bizim Eller Kur’an Okuyor” projesi kapsamında Umre Ödüllü Kur’an’ı Kerim okuma yarışması düzenlendi.

İlimizden müracaat edenler arasında 06.06.2018 Çarşamba günü Eski Müftülük Sitesi Konferans salonunda yarışma düzenlendi.

Yarışmada erkekler kategorisinde Nahit Ölker, bayanlar kategorisinde ise Hayriye Topaloğlu birinci oldular.

Birinci olanlar Erzurum’da yapılacak bölge yarışmasına katılacak, burada da birinci olanlar Kayseri’de yapılacak olan final yarışmasına katılacaklar.