11.01.2018

Umrecilere Eğitim ve Bilgilendirme Semineri Verildi

2018 Yılı Diyanet İşleri Başkanlığı organizesi ile ilimizden “Yürüme Mesafeli 14 Günlük Özel Rize 1 Tip” turu ile Umre'ye gidecek olan toplam 250 kişi için 09 Ocak 2018 Salı günü Eski Müftülük Sitesi Konferans Salonunda eğitim ve bilgilendirme semineri yapıldı.

Seminerde; İl Müftü Yardımcımız Hakkı Gür, ibadet bilinci ve umre ibadeti hakkında bilgi verirken İl Vaizimiz Öznur Hocaoğlu kadınlara özgü durumlardan söz etti.

Din görevlisi olarak Umreye gidecek görevlilerimizden Kenan Avcı, İbrahim Büyük, Yunus Emre Küçük, Ali Bilgin ve Cemil Amil ise uygulamalı olarak ihrama nasıl girileceği ve ziyaret yerleri hakkında Umrecileri bilgilendirdiler.

18 Ocak’ta Umre ibadeti için kutsal topraklara gidecek kardeşlerimize hayırlı yolculuklar diler, sağlıklı bir şekilde ibadetlerini tamamlayıp yurda dönmelerini Cenab-ı Allah’tan temenni ve niyaz ederiz.