23.10.2017

TİDEF’ten "Etkili Din Görevlisi Eğitim ve Gelişim" Semineri

Diyanet İşleri Başkanlığı ile (TİDEF) Türkiye İlâhiyât Tedrisatına Yardım Eden Dernekler Federasyonu arasında imzalanan protokol ile İmam Hatip ve Müezzin Kayyımların camii cemaati, mahalle halkı ve toplum üzerindeki saygınlık ve örneklik özelliklerini geliştirerek daha etkili bir din hizmeti sunabilmelerine yardımcı olmak amacıyla il genelindeki B ve C Grubu Cami görevlilerine yönelik “Etkili Din Görevlisi Eğitim ve Gelişim Programı” semineri düzenlendi.

21-22 Ekim 2017 tarihlerinde Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde düzenlenen seminer, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve TİDEF Başkanı Mustafa Yelek’in açılış konuşmasıyla başladı.

Seminerde “Din Hizmetinde İlkeler ve Yakın Tarihimizden Örnekler” konusuyla Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Koç, “Din Görevlisinin İrşat ve Eğitim Etkinlikleri” konusuyla Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman, “Etkili Din İletişimi” konusuyla Eğitimci Yazar Muhammet Yılmaz, “Dini Danışma ve Rehberlik” konusuyla da Eğitim Bilimleri ve Sosyal Araştırmalar Derneği Başkanı Şaban Karaköse sinevizyon eşliğinde sunumlarını gerçekleştirdiler.

Verilen seminer dolayısıyla din görevlileri, genel anlamda seminerleri çok yararlı bulduklarını ve daha sıklıkla, ihtiyaç bulunan tüm konularda seminerlerin artırılmasını ve düzenlenmesini istediler. Ayrıca katılımcı hocalar tarafından personel için hazırlanan bir anket doldurularak teslim edildi.

Seminere katılan il ve ilçelerdeki tüm personele “Etkili Din Görevlisi” adlı kitap ile katılım belgeleri takdim edildi.