18.08.2017

Rize’den 262 Hacı Adayı Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla kutsal topraklara Rize’den giden hacı adayları dualarla uğurlandı.

18.08.2017 Cuma günü Sahil Camii’nde düzenlenen uğurlama merasimine hacı adayları ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Trabzon 3. Kafile 166 kişi,  Trabzon 4. Kafile 65 kişi ve diğer illerden kayıt olup ilimizden giden 7 kişi olmak üzere toplamda 238 hacı adayı okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından tekbir ve dualarla kutsal topraklara yolcu edildi.

Organizasyonda, Rize Pazar İlçe Vaizi Akif Köse ve Gümüşhane Kelkit İlçe Müftüsü Selim Şahin kafile başkanı olarak, Nuh Çakır, Durmuş Şimşek, Fırat Batur, Fatih Yurt, Yılmaz Topcan ve Hürrem Köse din görevlisi olarak, Vildan Kalkavan ise bayan irşad görevlisi olarak görevlendirildi.

İl Müftümüz İsmail Yalçın merasimde yaptığı konuşmada, kutsal yolculuğun herkese hayırlı olması temennisinde bulundu. Müftü Yalçın, "Orada karşılaştığınız zorlulara karşı sabır göstermelisiniz. Giydiğiniz ihramın değerini bilerek hal ve hareketlerinize dikkat etmelisiniz. En küçük günahlardan bile kendinizi uzak tutmaya çalışmalısınız. Ziyaret yerlerinde kimseyi rahatsız etmemelisiniz” tavsiyelerinde bulundu. Yalçın, “Rabbim, dualarınızı, ibadetlerinizi kabul eylesin. Rabbim hepinizden razı olsun, razı olduğu kullar olarak ailenize kavuşmayı nasip eylesin." duasıyla konuşmasını tamamladı.

İl Müftü Yardımcımız Ali Çakmak’ın yaptığı dua ile hacı adayları kutsal topraklara yolcu edildi.

Ayrıca Erzurum 6. Kafile 4. Grup hacı adayı 24 kişi, öğleden sonra yapılan merasimle dualarla kutsal topraklara yolcu edildi.