21.06.2017

İl Müftümüz İsmail Yalçın'ın Kadir Gecesi Mesajı

21 Haziran Çarşamba’yı Perşembe’ye bağlayan gece, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı Kadir Gecesi’ni bir kez daha idrak edeceğiz.

Mübarek Kadir Gecesi için Kur’an-ı Kerim’de müstakil bir sure tahsis edilmiş, bu surede gecenin en güzel biçimde tasviri yapılmıştır.

“Şüphesiz, biz onu (Kur’an’ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen nereden bileceksin! Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve ruh (Cebrail) o gecede, Rabbinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.”

Bu gece; rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan mübarek Ramazan-ı Şerifin manevi mükâfatlarla dolu olduğu en büyük tecelli gecesidir.

Be gece; Allah Rasulü’nün “Kim inanarak ve sevabını Allah’tan bekleyerek bu geceyi ihya ederse bütün günahları bağışlanır” buyurduğu, yaşlı gözlerle Allah’a açılan ellerin boş çevrilmediği, samimi tövbelerin kabul edildiği, Rabbimizin bin aydan daha hayırlı kıldığı müstesna bir gecedir.

Mükâfatların sınırsız olarak verildiği Kadir gecesi, gaflet içinde geçirmiş olduğumuz günlerimizi sorgulama, unutarak ve bilmeyerek işlediğimiz hatalara tövbe etme ve af dileme, bir daha yapmama kararlılığımızı Yüce Yaratıcımızın sonsuz rahmet ve mağfiretini umarak yineleme, aramızdaki sevgi ve bağışlamanın hepimizi kucaklaması için bu yolda yeni adımlar atma zamanıdır.

İbadetlerimizde ve ahlaki yaşantımızda istikrar ve istikametin önemli bir husus olduğunu bilmeli, her ayı Ramazan ve her gün ve geceyi Kadir Gecesi gibi yaşamaya gayret etmeli, dargınlık, kırgınlık, kin ve nefretin yerine; sevgiyi, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği hâkim kılmalı, yetimlerin, kimsesizlerin, fakir ve muhtaçların yüzünü güldürmeli, onlara yardım elimizi uzatmalıyız.

Cenab-ı Hak daha nice Kadir Gecelerine, nice bayramlara bu şuurla erişmemizi nasip etsin. Rabbimiz, asırlar önce Kadir Gecesi nasıl bize Kur’an’ı getirdiyse, bu Kadir Gecesi de ülkemize, milletimize, acılar içerisinde kıvranan İslâm âlemine ve bütün insanlığa Kur’an’ın merhametini, adaletini, sevgisini getirsin. Sizleri bu gecede yaşlı gözlerle ellerinizi semaya kaldırmaya, mazlum ve mağdur kardeşlerimiz için duada birleşmeye davet ediyorum.

Bu duygularla başta Rize'de yaşayan kardeşlerim olmak üzere  bütün Müslümanların mübarek Kadir Gecesini tebrik ediyor,  Ramazan Bayramına sağlık, afiyet içerisinde huzur ve mutlulukla erişebilmeyi Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

İsmail YALÇIN
İl Müftüsü