19.06.2017

Rize’de Etkili Hutbe Sunum Yarışması’nın Bölge Finali Yapıldı

2017 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle din görevlileri arasında düzenlenen Etkili Hutbe Sunum Yarışması’nın bölge finali Rize Merkez Sahil Camii’nde yapıldı.

Samsun, Giresun, Ordu, Sinop, Amasya, Çorum, Rize, Tokat ve Trabzon illerinin temsilcilerinin katıldığı yarışmada Samsun ili Çarşamba ilçesi Bahçelievler Mahallesi Dikbıyık Merkez Camii İmam-Hatibi Sabri Kengil birinci oldu. Trabzon ili Arsin ilçesi Yeşilyalı Mahallesi Merkez Camii İmam-Hatibi Adem Kılıç ikinci, Tokat ili Merkez Kızılöz Köyü Şeyh Hacı Ali Camii İmam-Hatibi Resul Ekinci ise üçüncü oldu.

Katılımcılara çeşitli ödüllerin verildiği yarışmada birinci olan Samsun’dan katılan Sabri Kengil, 13 Ağustos 2017 tarihinde Isparta ilinde düzenlenecek olan Türkiye finaline katılacak.