25.04.2017

Cezaevinde Kutlu Doğum Programı

Rize L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda Bayanlara Yönelik Kutlu Doğum Programı

Rize İl Müftülüğü Vaizleri Ayşe Konak Ceyhan ve Tuğba Kişmir, Rize L Tipi Kapalı Cezaevi Bayanlar Koğuşunda Kutlu Doğum Programı icra ettiler.

Müftülüğümüzün hediyeleri olan güllerin takdimiyle başlayan program İl Vaizi Tuğba Kişmir’in Kur’an tilaveti ile devam etti. İl Vaizi Ayşe Konak Ceyhan, Hz. Peygamber’in kişisel özelliklerine ve insanlarla olan münasebetinde dikkat ettiği noktalara değindi. Ayşe Konak Ceyhan’ın “Peygamber’i tek kelime ile nasıl ifade edersiniz ?” sorusu üzerine mahkûmlar, “Sevgi dolu, ümmetini seven, adil, merhametli” gibi vasıflarla Allah Resulünü ifade ettiler. “Hz. Peygamber’i hayatımızda bize anlatsalardı burada olmazdık” diyerek hüznünü ifade eden bir mahkûm, din görevlilerinden Hz. Peygamber’i daha fazla anlatmalarını rica etti.

Program vaizlerimizin ikramları ve cay sohbeti ile son buldu.