09.12.2016

Diyanet Dergilerimizle Halkımızı Buluşturuyoruz

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basımı ve yayımı gerçekleştirilen Diyanet Aylık Dergi, Çocuk Dergisi ve İlmi Dergiler için müftülüğümüz tarafından abonelik kampanyası başlatılmıştır. Söz konusu dergilerimize abone olmak isteyen vatandaşlarımız; Cami görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri ve Müftülük yanındaki Diyanet Yayınevi ile irtibata geçerek aboneliklerini gerçekleştirebilirler.

Diyanet Aylık Dergi, 22 Kasım 1968 tarihinde Diyanet Gazetesi olarak yayın hayatına başlayan ve bir süre 15 günde bir, daha sonra da aylık olarak çıkan dergi, 01 Ocak 1991 tarihinden itibaren yeni bir içerik, ebat ve tasarımıyla yayın hayatına devam etti. Dergi; 2014/Ocak ayından itibaren 32 sayfalık haber bülteni eki ve müstakil 48 sayfalık aile eki ile birlikte 160 sayfa olarak yayınlanmaya başlamıştır. Derginin aylık yaklaşık 80.000 (seksenbin) yıllık 960.000 (dokuzyüzaltmışbin) tirajı bulunmaktadır. Yıllık abonelik bedeli 84 TL’dir.

Çocuk Dergisi, 1979 yılında üç ayda bir yayımlanmak suretiyle yayın hayatına başlayan, daha sonraları ayda bir yayımlanmaya devam eden çocuklara yönelik makale, şiir çizgi, resim ve bulmacaların yer aldığı 48 sayfalık dergimizin yıllık abonelik bedeli 48 TL’dir.

İlmi Dergi, 1956 yılında yayımlanmaya başlayan ve üç ayda bir olmak üzere yılda dört defa yayınlanan, 2003 yılı 39/2. sayısından itibaren de yayın hayatına Yüksek Öğretim Kurulu’nun “Hakemli Dergi” tanımına uygun olarak devam eden dergimizin yıllık abonelik bedeli 40 TL’dir.