14.08.2016

Ovit Yaylası Kur’anla Şenlendi

Müftülüğümüz tarafından yaylalarımızda düzenlenen Kur’an Ziyafeti programlarının ikincisi, Ovit Yaylasında gerçekleştirildi.

13 Ağustos 2016 Cumartesi günü saat 13:00’te İkizdere ilçesine bağlı 2640 rakımlı Ovit yaylasında gerçekleştirilen Kur’an ziyafeti programında Ankara Beştepe Millet Camii İmam Hatipleri Mehmet Bilir ve Adem Kemaneci, Edirne Selimiye Camii İmam Hatibi Alpcan Çelik, Müftülüğümüz görevlilerinden Abdulgafur Kart Kur’an Kursu öğreticileri Mustafa Yılmaz, Rahmi Çörek, Yakup Taşgit, Zavendikli Mustafa Hoca Kopuzlar Kur’an Kursu Öğreticisi Hasan Keleş, Camidağı Köyü Kur'an Kursu Öğreticisi Osman Yılmaz, İlahiyat Fakültesi Camii İmam Hatibi Bilal Habeşi Yılmaz, Derebaşı Köyü Merkez Camii İmam Hatibi Ömer Faruk Eyüboğlu, Müftü Mahallesi Merkez Camii Müezzin Kayyımı Fethullah Özhabiboğlu, Şeyh Camii Müezzin Kayyımı Davut Bilgin ve Eminettin Mahallesi Camii Müezzin Kayyımı Talha Mücahit Eyüboğlu, okudukları Kur’an-ı Kerim, ilahi ve kasidelerle yaylaları şenlendirdiler.

İkizdere Müftüsü Celal Malkoç’un açılış konuşmasıyla başlayan program, İl Müftümüz İsmail Yalçın’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.

Kur’an’ı sesleriyle, seslerini de Kur’an’la süsleyen Kurra Hafızlarımız; okudukları Kur’an, ilahi ve kasidelerle yayla sakinlerine eşsiz bir gün yaşattılar.

“Adalet ve Merhamet Dirilişi” temalı programda, 15 Temmuz’da ülkemizde hain odaklarca gerçekleştirilen darbe girişiminde şehit düşen kardeşlerimiz için İl Müftümüz İsmail Yalçın tarafından dua edildi.

Yayla havasında gerçekleştirilen ve 3 saat süren programda vatandaşlara müftülüğümüz tarafından kitap hediye edildi.

SONRAKİ KUR’AN ZİYAFETİ PROGRAMLARIMIZ:

20 Ağustos 2016 Cumartesi Saat 13.00 Güneysu Handüzü

21 Ağustos 2016 Pazar Saat 13.00 İkizdere Anzer