10.08.2018

2640 Rakımlı Tepede Kur’an Ziyafeti

2640 Rakımlı Ovit Yaylasında Kur’an Ziyafeti Gerçekleştirildi

Rize Müftülüğü tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen “Yaylalarımızda Kur’an Ziyafeti” programlarının ikincisi 2640 rakımlı Ovit yaylasında gerçekleştirildi.

Rize Müftülüğü, İkizdere Müftülüğü ve Ekşioğlu Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen program, Ovit Hacı Hakkı Ekşi Camii`nde gerçekleştirildi.

Programa, TBMM Eski Başkanı İsmail Kahraman, İkizdere Kaymakamı Abdülhamid Uyar, İyidere Kaymakamı Orhan Altun, Rize eski Milletvekili Nusret Bayraktar, İl Müftü Vekili Naci Çakmakçı, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Köseoğlu, İkizdere Müftüsü Hikmet Bektaş, Ekşioğlu Vakfı Başkanı Aydın Ekşi ve yönetim kurulu üyeleri, din görevlileri, yayla sakinleri ve çok sayıda Kur’an sevdalısı katıldı.

İl Müftü Vekili Naci Çakmakçı, “3 yıldır yaylalarımızda Kur’an ziyafeti programları gerçekleştiriyoruz. İlgi oldukça fazla. İl dışında olması nedeniyle programa katılamayan İl Müftümüz İsmail Yalçın’ın selamını sizlere iletiyor, teveccüh gösteren siz değerli halkımıza teşekkür ediyoruz” dedi. Çakmakçı, Kur’an okumanın ve dinlemenin önemine değinerek, O’nu anlamalı, yaşamalı ve Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav)’in hayatını örnek alarak tatbik etmeliyiz, ifadeleriyle günün önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi.

Din görevlilerimiz tarafından okunan Kur’an-ı Kerim, ilahi ve kasideler, katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi. Ülkemizin birliği, bütünlüğü, şehitlerimiz ve tüm geçmişlerimiz için İkizdere Müftüsü Hikmet Bektaş tarafından dua edildi.

Kurban Bağışında Bulundular

Öte yandan Türkiye Diyanet Vakfı'nın “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla başlattığı vekalet yoluyla Kurban bağışı kampanyasına  TBMM Eski Başkanı İsmail Kahraman, Ekşioğlu Vakfı Meclis Başkanı İbrahim Ekşi ile babası Hacı Hakkı Ekşi kurban bağışında bulunarak kampanyaya destek verdiler.

Kaçkar Tv ve Çay Tv’den canlı yayınlanan program, Ekşioğlu Vakfı’nın ikramıyla son buldu.