19.07.2018

3. İl Geneli Hafızlık İcazet Merasimine Davet

Rize Müftülüğü tarafından geleneksel hale getirilen “İl Geneli Hafızlık İcazet Merasimi”nin üçüncüsü bu yıl 366 hafızın katılımıyla icra edilecek.

Rize İl Müftülüğü ve İlçe Müftülüklerine bağlı 59 Kur’an kursunda son bir yıl içinde hafızlığını tamamlayan 366 hafız için toplu icazet merasimi yapılacak.

Rize İl Müftülüğü tarafından, il genelinde hafızlık eğitimi veren 59 Kur’an kursundan 2017-2018 eğitim-öğretim yılında hafızlığını tamamlayan 127 kız, 239 erkek olmak üzere toplam 366 öğrencinin katılımıyla toplu olarak icazet merasimi düzenlenecek.

Hafız yetiştirmekle öne çıkan ilimizin adını zihinlere nakşettirmek, Rizeliler olarak yetiştirdiğimiz hafızları yakından görebilmek, onların sevincine ortak olmak, Hafızlık müessesesine teşvik ve bu müesseseyi daha fazla öne çıkarmak maksadıyla düzenlenecek olan icazet merasimi, hafızlık eğitimi veren tüm kurslarımızın katılımıyla geniş kapsamlı olarak bu yıl üçüncü defa tertip edilecek.

28 Temmuz 2018 Cumartesi günü 11.00-15.00 saatleri arasında Rize Yenişehir Kapalı Spor Salonu’nda yapılması planlanan merasime misafir konuşmacı olarak Rize Eski Milletvekili Şevki Yılmaz katılacak olup, merasimi Reis’ul Kurra Vekili Mustafa Demirkan yönetecek, programa Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi’nden üst düzey yöneticiler katılacaktır.

Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi’nin katkı ve destekleriyle gerçekleştirilecek merasimde tüm öğrencilere hediye verilecek, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da hayırseverlerin destekleriyle öğrencilerden bir kısmı umreye gönderilecektir.

“Kur'an'ı ezberleyip okuyan kişi, Allah katındaki seçkin meleklerle birlikte olacaktır” hadis-i şerifinin muhatabı olan ve bu etiketi onur ve gururla taşımayı hak eden yavrularımızın sevinçlerine ortak olmaya Kur’an sevdalısı tüm kardeşlerimizi bekliyoruz.

Erkek-kadın tüm halkımızın davetli olduğu program sonunda misafirlere ikramda bulunulacaktır.