27.06.2018

Yeni Atanan Sözleşmeli Personel Mesleğe Hazırlık Kursuna Alındı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ataması gerçekleştirilen sözleşmeli İmam Hatip ve Kur’an Kursu öğreticileri “Mesleğe Hazırlık Eğitim Programı” kursuna alındı.

İlimiz ve ilçelerinde çeşitli Cami ve Kur’an kurslarına yerleşen sözleşmeli personel, 26.06.2018 tarihi itibarı ile kursa başladı. İmam-Hatipler 6 hafta muhtelif Eğitim Merkezlerinde, Kur’an Kursu Öğreticileri ise 4 hafta Müftülüğümüz bünyesinde düzenlenen kursa devam edecekler.

Kursta İmam-Hatiplerin meslek hayatı boyunca ihtiyaç duyacağı bilgiler ve pratiklere ağırlık verilecekken Kur’an Kursu Öğreticilerine ise ağırlık, Kur’an-ı Kerimi güzel okuma ve anlamını kavramaya verilecek.

Ayrıca kurs boyunca Kur’an-ı Kerim’i Yüzüne Okuma, Kur’an-ı Kerim’i Ezbere Okuma, Tecvid ve Talim Uygulamaları, Öğretim Yöntem ve Teknikleri, Kur’an Meâli, İlmihal, Hitabet, Başkanlık Mevzuatı ve Teşkilatı, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler dersleri işlenecek.

Kurs sonunda ise sınav yapılacak ve başarılı olan personele Müftülük tarafından belge verilecek.