25.06.2018

Yaz Kur'an Kursları Başladı

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen yaz Kur'an kursları bugün (25 Haziran 2018) itibarıyla başladı. Ülke genelinde 90 bin caminin kapıları çocuklar için açıldı.

Okulların tatil olmasının ardından tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de Yaz Kur'an kursları başladı. Bu vesile ile ilimizde Müftü Mahallesi Çaykur Ortaokulu bünyesinde eğitim verecek olan Berat Camii öğrencilerinin katılımıyla yaz Kur’an kursları açılış programı gerçekleştirildi.

Programa İl Müftü Yardımcılarımız Naci Çakmakçı ve Hakkı Gür, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Yunus Emre Küçük, Gençlik Merkezi Müdürü Yasin Çakmakçı, Cami görevlileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

İl Müftü Yardımcımız Naci Çakmakçı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği Yaz Kur'an kurslarının bu yıl "Camide Çocuk Sesi Vatanımın Neşesi" sloganıyla başladığını ifade ederek Kur'an kurslarına 4-6 yaş grubu çocuklar, ilk ve ortaöğretim çağındaki çocuklar, gençler ve yetişkinlerin katılabileceğini söyledi.

Çocukların her yıl iki ay süreyle cami ile tanıştığını, bu vesile ile de Kur'an, namaz, milli/manevi değerler, ibadet bilinci ve ahlak bilinciyle hemhal olduklarını ifade eden Çakmakçı, “bu iki ayı en güzel şekilde değerlendiren hocalarımıza velilerimize ve bu işe gönülden destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İl Müftü Yardımcımız Hakkı Gür ise, “Bütün cami ve Kur'an kurslarımızda 365 gün boyunca sevgi ve coşkunun hâkim olması için dua ediyor, öğrencilerimizin Yaz Kur’an kurslarından azami derecede istifade etmesini temenni ve niyaz ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından geleneksel kültürümüzün önemli oyunlarından olan Karagöz ve Hacivat gösterisi ile çocuklar eğlendirildi.

Program sonunda çocuklara Elif-Ba, Dinimi Öğreniyorum ve Etkinlik Kitapları dağıtıldı.

Ayrıca Gülbahar Mahallesi Camii ve Dalyan Camii 4-6 Yaş Kur’an kursu ziyaret edilerek Yaz Kur’an kurslarının önemi hakkında bilgi verildi.