21.06.2018

İlçe Müftüleri Toplantısı Çamlıhemşin’de Yapıldı

2018 Yılı Haziran Ayı İlçe Müftüleri Toplantısı Çamlıhemşin’de Yapıldı

Din hizmetlerinde ilimiz Müftülüğü ile ilçeler arasında koordineyi güçlendirmek, yürütülen iş ve işlemlerde birlikteliği sağlamak, hizmette verimliliği artırmak ve yapılan hizmetleri yerinde görmek amacıyla her ay ilimizin farklı bir ilçesinde yapılan ilçe müftüleri toplantısı, bu ay da Çamlıhemşin ilçemizde yapıldı.

21.06.2018 Perşembe günü İl Müftümüz İsmail Yalçın’ın başkanlığında Çamlıhemşin İlçe Müftülüğünde gerçekleştirilen toplantıya, Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin, Müftü Yardımcılarımız Naci Çakmakçı ve Hakkı Gür ile 11 ilçe müftümüz katıldı.

Toplantıda; geride bıraktığımız mübarek ramazan ayının değerlendirmesi yapılarak gündem maddeleri ele alındı.

Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi tarafından başlatılan su kuyusu projesi, 25 Haziran’da başlayacak yaz Kur’an kursları, 28 Temmuz’da gerçekleştireceğimiz “İl Geneli Hafızlık İcazet Merasimi”, İl geneli vaaz/irşad programı, Diyanet Gençlik Merkezi projesi, Kudüs raporu, Cami görevlileri çalıştayı ve yaz aylarında yaylalarımızda uyguladığımız Kur’an ziyafeti programları görüşülerek inşaatı devam eden Çayeli Bölge Yatılı Hafızlık Proje Kur’an Kursu’nun son durumu hakkında bilgi alış verişinde bulunuldu.

İlçe Müftülüklerinin sorunlarının ele alındığı toplantıda Müftülerin dilek ve temennileri dinlendi.