12.06.2018

Geçici Kur’an Kursu Öğretici Mülakatı Duyurusu

İlimiz Merkez ve İlçelerinde 2018-2019 eğitim-öğretim dönemi için Kur’an Kurslarında geçici öğretici olarak görevlendirilecek personelle ilgili aşağıda belirtilen şartlarda ve tarihte mülakat yapılacaktır.

Bu itibarla;

1. Mülakat üç kategoride yapılacaktır. (Hafızlık, İhtiyaç Odaklı ve 4-6 Yaş grubu). Müracaat edenler şartları taşıması (müracaat edeceği kategoriye ait belgeye sahip olma) halinde üç kategoriye de müracaat edebileceklerdir.
  2.  Mülakat 10 Temmuz 2018 Salı günü Saat 09.30 da Eski Müftülük Sitesi Konferans Salonunda yapılacak olup, bitmemesi halinde ise müteakip günlerde mülakata devam edilecektir.

Mülakata katılmak isteyenlerde aranan şartlar

1. İlahiyat Fakültesi, İlahiyat Ön lisans veya İmam Hatip Lisesi mezunu olmak.
  2.  2016 KPSS (DHBT) sınavından en az 60 ve üzeri puan almış olmak.
  3.  Mülakatta 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacaklardır. Ancak; görevlendirmeler 24 Temmuz 2009 tarih ve 27298 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı, Başkanlık talimatları ve Başkanlığın 09/09/2016 tarihli ve 44009 sayılı yazısına uyularak güvenlik ve arşiv araştırmasından olumlu olanların mülakattan en yüksek puan alanlardan başlamak suretiyle yapılacaktır.
  4. Mülakata başvuran adaylar (iş talep formunda) ilimiz merkez veya hangi ilçede görev alacağını belirtecek olup, belirttiği ilçe haricinde görevlendirme yapılmayacaktır. Ancak, İlçenin listesindeki isimlerin bitmesi ve öğreticiye ihtiyaç duyulması halinde gerekli yazışmalar yapıldıktan sonra uygun görülmesi halinde İl merkez ve İlçe listelerinden görevlendirme yapılabilecektir.
  5. Müracaatlar bizzat sınava katılacaklar tarafından en geç 26/06/2018 Pazartesi günü mesai bitimine kadar fotoğraflı İş talep formu, Mezuniyet Belgesi, DHBT Sonuç Belgesi varsa Hafızlık Belgesi ve 4-6 yaş sertifikası ile birlikte doğrudan görev alacağı Müftülüğe yapılacaktır. (Eksik evrak ile başvuruya gelenlerin başvurusu kabul edilmeyecektir.)
  6. Hafızlık sınıflarındaki görevlendirmelerde hafız olma şartı, 4-6 yaş grubu sınıflardaki görevlendirmelerde ise 4-6 yaş sertifikası (en az 296 saatlik) aranacak olup, 19 Ocak 2017 tarihinden sonra alınan 4-6 yaş sertifikaları geçerli değildir. (Başkanlığımızın 23.05.2018 tarihli ve E.61468 sayılı yazısına istinaden, Çocuk gelişimi alanında lise, ön lisans veya lisans mezuniyeti diploması ya da 19.01.2017 tarihinden önce alınmış sertifika veya kurs bitirme belgesine sahip olanlar hariç, “Okul Öncesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Kurs Programı” Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerince verilecek olan (380 saat) bitirme belgesini alma şartı aranacaktır.)
  7. Teklif edilen görev yerini kabul etmeyenler haklarından feragat etmiş sayılacaktır.
  8. Yapılan mülakat başarı durumu 2018-2019 eğitim öğretim dönemi (İhtiyaç Odaklı ve Hafızlık) sonuna kadar geçerlidir.
  9. 2018 yılında yapılacak olan DHBT sınav sonuçları açıklandıktan sonra yapılacak olan görevlendirmelerde 2018 yılı DHBT sınavına girmiş,  60 ve üzeri puan almış olma şartı aranacaktır.
  10. İhtiyaç olduğu takdirde yeniden sınav yapılacaktır.
  11. Başarı sıralaması sınav bitiminden sonra Rize İl Müftülüğü Web sitesinden http://rize.diyanet.gov.tr yayınlanacaktır.

İsmail YALÇIN
İl Müftüsü